سوءتغذیه در جهان
سوءتغذیه نوعی بیماری بهشمار میآید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازه یک یا چند ماده غذایی بروز میکند.
از مهمترین دلایل سوءتغذیه در جهان میتوان کمبود مواد غذایی و کیفیت نامناسب آنها را نام برد. قحطیها، کمبود آب و خشکی، جنگها و آفات محصولات کشاورزی موجب تشدید این دو مورد میشوند. افزایش جمعیت، گسترش بیابانها، فقر و رژیم غذایی نادرست به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش ایفا میکنند. طبق گزارش ناامنی غذایی فائو، در سال ۲۰۲۱ ، ۷۶۸ ملیون نفر دچار سوءتغذیه بودند.
شیوع و تعداد افراد دچار سوءتغذیه از سال ۲۰۱۹ همزمان با وقوع همهگیری کووید-۱۹ افزایش یافتهاست. بین ۷۰۲ تا ۸۲۸ نفر در سال ۲۰۲۱، با گرسنگی مواجه بودهاند. با در نظر گرفتن حد وسط محدوده پیشبینی شده (۷۶۸ میلیون)، ۴۶ میلیون نفر نسبت به سال ۲۰۲۰ و نسبت ۱۵۰میلیون نفر به سال ۲۰۱۹ به تعداد مبتلایان به سوءتغذیه اضافه شده است. وقوع همهگیری کووید-۱۹ از دلایل مهم سوءتغذیه در این بازه است. الگوی نابرابر اقتصادی و از دست دادن شغل و درآمد ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و افزایش قیمت مواد غذایی، نابرابریهای موجود را تشدید کرده و وضعیت امنیت غذایی را بدتر کرده است. گروه های محروم، مانند زنان، کارگران کم مهارت و کارگران در بخش غیررسمی آسیبهای بیشتری را تجربه کردهاند.
بیش از نیمی از مبتلایان به سوءتغذیه (حدود۷۰۳ میلیون نفر) در آسیا و آفریقا زندگی میکنند. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یکی از بزرگترین مشکلات، فقر و قحطی و کمبود مواد غذایی لازم برای بدن است که با همهگیری کووید-۱۹ شدت یافته است.
کشورهای توسعهیافته اروپا و آمریکای شمالی، کمترین شیوع سوءتغذیه در جهان را دارا هستند. این درحالی است که در جمهوری آفریقای مرکزی، حدودی نیمی از جمعیت دچار سوءتغذیه هستند. شیوع سوءتغذیه نسبت به کل جمعیت در ایران ۴.۱ درصد است. تقریبا ۳.۴ میلیون نفر در ایران دچار سوءتغذیه هستند.
کیو آنالتیکز؛ جهان از دریچه اعداد
انتهای پیام/