ایرانیها ۹۰ دقیقه در روز را صرف بازیهای رایانهای میکنند
پیمایش ملی «میزان و نحوۀ استفاده از بازیهای رایانهای در ایران» در اسفند ۹۶ آغاز شد و اواخر اردیبهشت ماه ۹۷ به پایان رسید. نمونهی این پیمایش هشت هزار نفر از شهروندان بالای هفت سال در ۳۱ استان ایران بوده است. همچنین ۱۷ هزار مصاحبه برای تخمین و برآورد تعداد گیمرها انجام شده است. گیمر فردی است که حداقل یک ساعت در هفته با یکی از سه پلتفرم اصلی بازیهای دیجیتال شامل موبایل، رایانه و کنسول بازی میکند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد، در جهان نزدیک به ۲.۲ میلیارد نفر گیمر فعال وجود دارد که ۴۷ درصد از این جمعیت، یعنی حدود یک میلیارد نفر، برای بازیها پول هزینه میکنند. در ایران اما تنها ۱۸ درصد حاضر هستند در ازای بازیها پول هزینه کنند. با این حال درآمد بازار بازیهای دیجیتالی در پایان سال ۹۶ از۴۶۰ میلیارد تومان به۹۲۰ میلیارد تومان رسیده است.
تعداد گیمرهای بازیهای دیجیتالی در سال ۹۴، ۲۳ میلیون نفر بوده که این رقم در عرض دو سال، پنج میلیون افزایش یافته و به ۲۸ میلیون نفر در انتهای سال ۹۶رسیده است.
میانگین مدت زمان بازی در سال ۹۴، ۷۹ دقیقه بوده است که در سال ۱۳۹۶ این رقم به ۹۰ دقیقه در روز رسیده و میانگین سن گیمرها از ۲۱ سال به ۱۹ سال کاهش یافته است.
حدود نیمی از گیمرهای این بازیها هر روز زمانی را صرف بازی میکنند. در سال ۹۴ تعداد بازیکنانی که هر روز بازی میکردند ۵۳ درصد بود اما امسال این رقم ۴۷ درصد شده است.
۳۵% گیمرها را زنان تشکیل میدهند که به این معناست زنان در ایران کمتر از دیگر زنان در جهان بازی میکنند؛ به عنوان مثال سهم زنان گیمر در آمریکا ۴۵ درصد است.
نیمی از گیمرهایی که از تبلت استفاده میکنند کودکان زیر ۱۲ سال هستند. سهم بازی کودکان نسبت به نوجوانان افزایش داشته است. ۶۷ درصد گیمرها ،کودکان و نوجوانان زیر۲۰ سال هستند و سهم گیمرهای میانسال نسبت به دو سال گذشته کمتر شده است.
در هر خانوار ایرانی به طور متوسط یک نفر بازی دیجیتالی انجام میدهد و از این جمعیت ۷۸ درصد گیمرها را افراد مجرد تشکیل میدهند، ۱۵ درصد متاهل دارای فرزند و شش درصد متاهل بدون فرزند هستند. نکته جالب این است که مادرانی که فرزند دارند بیشتر از پدران بازی دیجیتالی انجام میدهند.
در میان گیمرهای ایرانی ۴۷ درصد اصلا به ردهبندی سنی بازیها توجه ندارند، ۲۹ درصد تا حدودی توجه میکنند و ۲۴ درصد توجه زیادی به ردهبندی سنی بازیهای رایانهای دارند.
براساس این گزارش بازی«Clash of Clans» پرطرفدارترین بازی در ایران است، بازی «PES» در رده دوم و بازی «GTA» در رده سوم بازیهای پرطرفدار در ایران قرار دارد. ردههای چهارم تا دهم بازیهای پرطرفدار ایرانی به ترتیب در اختیار بازیهای «کانتر استرایک»، «فیفا»، «باقلوا»، «کلش رویال»، «کال آو دیوتی»، «پو» و «کوییز آو کینگز» است. همچنین پنج ژانر پرطرفدار بازی ایرانی به ترتیب عبارتند از: ژانر معمایی، دونده/سکوبازی، رانندگی، ورزشی و آرکید.
منبع: ایسپا