۱۳۹۷/۷/۱۷

ایران بعد از ونزوئلا ارزان‌ترین بنزین دنیا را دارد

در بسیاری از کشورهایی که نظام اقتصادی آن‌ها بر مبنای سرمایه‌داری است، تعادل میان عرضه و تقاضا تعیین‌کننده‌ی قیمت بسیاری از کالاها است، مگر این‌که دولت آن کشور تصمیم بگیرد در روند اقتصاد مداخله کند و تأثیرگذار واقع شود. متأسفانه تمامی کشورها از منابع طبیعی و انسانی یکسانی برخوردار نیستند، در نتیجه تفاوت‌های جغرافیایی باعث می‌شود که کشورها با توجه به ظرفیت‌های خود، کالاهای مختلف را با مقرون به صرفه‌ترین قیمت تولید کنند و به بازار عرضه دهند. با وجود این، عوامل داخلی و خارجی متعددی بر روی تعیین قیمت کالاها تأثیرگذار هستند و همین امر باعث می‌شود که سیستم‌های اقتصادی با منابع یکسان، قیمت‌‎های مختلفی را برای کالاهای خود ارائه کنند.

بالاترین قیمت‌های بنزین در دنیا

هنگ‌کنگ بالاترین قیمت بنزین را در کل دنیا به خود اختصاص داده است. عوامل بسیاری در این قیمت‌گذاری تأثیر دارند؛ فقدان زمین‌های کشاورزی، نرخ واردات و مالیات از جمله‌ی این موارد هستند. از آنجایی که هنگ‌کنگ مساحت کمی دارد و احتمال ترافیک اتومبیل‌ها در آن بسیار زیاد است، دولت از شهروندان خواسته است تا استفاده از وسایل نقلیه‌ی عمومی را در اولویت خود قرار دهند. سیاست‌های بازدارنده‌ی دولت هنگ‌هنک در مورد استفاده از اتومبیل‌های شخصی منجر به قیمت بالای بنزین در این کشور شده است. خوشبختانه، هنگ‌هنک یکی از بهترین سیستم‌های حمل نقل عمومی را در دنیا دارد.

نوروژ کشوری توسعه‌یافته است که در زمینه‌ی گسترش انرژی پاک در دنیا تلاش‌های بسیاری انجام داده است و رهبر انرژی پاک دنیا محسوب می‌شود. به همین دلیل، این کشور مبالغ سنگینی را برای انرژی‌های تجدیدناپذیر مانند نفت، تعیین کرده است و همین امر منجر به نرخ بالای بنزین شده است.

پایین‌ترین قیمت‌های بنزین در دنیا

ایران، بعد از کشور بحران‌زده‌ی ونزوئلا، ارزان‌ترین سوخت جهان را دارد. دولت ایران در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای حذف یارانه سوخت و رساندن آن به قیمت‌های واقعی کرده‌ است، که سهمیه‌بندی سوخت و حذف تدریجی یارانه‌ها از جمله‌ی این تلاش‌ها بوده است.

سودان و الجزایر، بعد از ایران، رتبه‌ی سوم و چهارم پایین‌ترین نرخ بنزین در دنیا را دارند. نرخ بنزین در الجزایز به ازای هر گالن ۰.۳۵ دلار است. این موضوع به خاطر پایین آمدن سراسری ارزش بنزین در الجزیره اتفاق افتاد که در نتیجه‌ی آن تبعات منفی بسیاری برای اقتصاد این کشور به بار آمد.

در ترکمنستان، یک گالن بنزین ۰.۴۳ دلار قیمت دارد. با وجود این ‌که این موضوع به شاخص برابری قدرت خرید در این کشور باز‌می‌گردد، دولت ترکمنستان یارانه‌های سنگینی به هزینه‌های سوختی اختصاص داده است.

منبع: GlobalPetrolPrices.com


برچسب‌ها: